Mérföldkövek a párkapcsolatokban

David ErdelyiBlog, PárkapcsolatokLeave a Comment

Így vagy úgy, de minden pár életében vannak fontos mérföldkövek, amelyek felé haladva vagy amelyeket magunk mögött tudva határozzuk meg a kapcsolatunk állapotát. Ilyen mérföldkövek lehetnek többek között az összeköltözés, a házasság vagy a gyermekvállalás. Fontos lehet, hogy ilyen mérföldkövekkel strukturáljuk az együtt töltött időt és érezzük, hogy a kapcsolat nem stagnál. 
Azonban érdemes észben tartanunk, hogy minden kapcsolat valójában a mindennapi folyamatokban, beszélgetésekben, együtt töltött idő alatt formálódik. Sokan várják egy-egy ilyen mérföldkőtől, hogy majd megváltoztatja a kapcsolatukat, könnyebb lesz megoldani régóta húzódó konfliktusokat. Ez sajnos a legritkább esetben igaz. Egy hosszú évek alatt formálódó kapcsolat működését nem tudja átformálni a házasságkötés. És bár egy gyerek születése valóban képes felforgatni szülei életét, kapcsolatrendszerét, ez valójában inkább egyfajta tűzkeresztség a kapcsolat számára, minthogy egy amúgy is konfliktusokkal terhelt kapcsolatot megjavítana.
Ahelyett tehát, hogy az elköteleződés szakaszváltásaitól várnánk, hogy kapcsolatunkat javítsa, tegyünk mindennap valamit azért, hogy olyan kapcsolatot építsünk ki párunkkal, ami kiállja az idő próbáját. A következő posztokban megosztok majd pár egyszerű – kutatásokkal alátámasztott – tippet, hogyan tudjatok párotokkal közelebb kerülni és közben jobban megismerni egymás hiedelmeit arról, hogy hogy néz ki egy jó kapcsolat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük