Tájékoztatás

A pszichológiai tanácsadás célja az Ön által hozott probléma közös feltárása, és az ebből fakadó elakadásnak, életvezetési nehézségeknek a közös megoldása. A tanácsadási folyamat célja, hogy a hétköznapi élet kihívásaival és az egyetemi tanulmányaiból fakadó nehézségekkel újra sikeresen tudjon szembenézni. Ha úgy látom, hogy az Ön által hozott probléma, elakadás ennek a pszichológiai tanácsadásnak a keretein túlmutat, vagy speciálisabb ellátást igényel, javasolni fogom az esetnek megfelelőbb szakember vagy ellátó intézmény felkeresését.

A kapcsolattartás elektronikus levelezés formájában történik. A pszichológiai tanácsadás előre egyeztetett időpontban történik, a pszichológus szakember megkeresése kizárólag ezekben az időintervallumokban lehetséges.

Az adatait és a rendelkezésemre bocsátott információkat bizalmasan kezelem. A személyes adatok kezelése tekintetében az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) irányadó.

Beleegyezés

A pszichológiai tanácsadásra vonatkozó tájékoztatást megértettem, annak tartalmával egyetértek, és a vizsgálatban és az azt követő tanácsadási folyamatban ennek tudatában veszek részt.

Tudomásul veszem továbbá, hogy a foglalkozás mentálhigiénés, önismereti– és személyiségfejlesztő jellegű, mely nem helyettesít és nem váltja ki a szakorvosi (pszichiátriai) és/vagy pszichoterápiás kezelést.

Elfogadom, hogy szakorvosi (pszichiátriai) és/vagy pszichoterápiás kezelés szükségessége esetén a pszichológus szakember lezárhatja a tanácsadási folyamatot, amennyiben az átfogóbb segítséget nyújtó intézmény felé történő átirányításról dönt. A szakszerű ellátás igénybevételét illetően a pszichológus szakembert semmilyen felelősség nem terheli.

Jelen nyilatkozat aláírásával kijelentem, hogy a mentálhigiénés tanácsadás nyújtásával kapcsolatos adatkezelésre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót megismertem.